Sunday, May 26, 2013

Dear girlfriends :)

Assalamualaikum si comel dan si kacak sekalian !

Awak semuaa, adakah anda perasan yg semenjak dua menjak ni aku begitu excited utk mengupdate belog ni kan bhahahaha *semanagt waja gitu wa :3..kayy kayy tutup ceghita, so tau tak hari ni titew nak ceghita pasal apa teheeeeeee :D.

Hari ni iolls nak bajet macam doktor cinta gitu hewhew *eceh bajet dah macam banyak sangat je pengalaman."Eleh padahal baru 19 tahun hidup, budak setahun jagung !" *benak para readers di dalam hati mereka.wkwkwkwk.Takpelah kalau awak tak suka mahupun tidak bersetuju sama sekali awak tak yah baca kayy, kite tak paksa.

Cemana tetiba aku boleh terpikir nak post pasal benda ni??Oh sebenarnya sebab aku tgk kt twitter lah especially bnyk sgt tweet pasal patah hati lah kecewa semua oleh kaum wanita aumm.Ofkos lah aku faham apa yg mereka rasakan ececeh.Cos imma girl too!Even ada membe aku sendiri pon.

Lepas tu aku perhatikan yg bnyk tweet cenggini ni semuanya gojes gojes belaka.Serius wa cakap lu !Yelah sebab membe aku yg gojes pulak tu tweet cm tu!Kekadang aku pon tak paham bro2 di luar sana ni nak apa sebenarnya.Runsing titew pikir --'

dont be like this kayy girls :*

Eceh kengkonon kau nak bagi nasihat la tu kan Sheghaa bile post pasal benda ni :3.Mana ada kayy!! Aku just nak cakap kepada girlfrend sekalian, uolls kene tunjukkan yg anda semua adalah stronger without him yeahh *sengih nampak gigi.Maksud aku kalau heartbreaker mana pon tak payah nak share kt public sangat.Because for me, itu menunjukkan yg you cant live without him Oh No Oh No!!Nanti bile dia o kengkawan dia baca mula lah timbul spekulasi dan gosip2 liar begitu *berfikiran negatif sungguh huahaha.Kalau aku sendiri lah aku sekadar peberet tweet tu je tak pn retweet tu pon kengkadang je if tweet tu tak obvius sangat lah..

Cewah tu lah cara kengkonon nak tunjuk yg engko boleh hidup bahagia seperti biasa selepas pemergian beliau kan bhahahaha *poyo je padahal dlm hati zzzzz -,-..Lagi pon memang betul kan, seperti kata peribahasa orang tua2 barang yg lama jangan kn dikenangin.Ceh kemahin gitu :D

Ada banyak cara nak girangkan hati and tadaaaaa *bajet expecters LOLOL :P..Busy kan diri anda bersama girlfrend.Alah bukan tak boleh hangout dgn girlfrend kan.Best apa lagi syok wye.Kau boleh gelak kekuat, makan pon tak yah nk cover2 kan hahaha.Pastu pastu, kau pegi lah busy kan mase ko kat umah pi tengok movie yg cecomel gitu *kalau aku lah hihi :3.Sama ada English, hindustan o korea.Titew pilih korea hikhukhikhuk.Hari tu aku tengok WGM.Ohmaigod melting gua tengok yonghwa and seohyun tu *pengsan jap -..-.Kayy saja promote lullz

comel kayy :)

Ototo uolls semua cantik lah wahai girlfriends so tak yah sesedih sangat la.Theres someone better for you..Sabar je hokeyy, there will be someone  better, mybe not now.Yes one day one day ! *mengepost dgn penuh perasaan lullz :*

Jadi saya rasa sekadar itu saja perkongsian saya bersama anda.Sesungguhnya yg baik itu datang dari Allah dan yg buruk itu dari diri saya sendiri *gaya pakar motivasi kuiikuii.

Last word, be strong girls and stay pretty :).XOXO.Bye Assalamualaikum





Saturday, May 25, 2013

I've got my L :P

Assalamualaikum kawan kawan :)

Tengok post tittle kat atas tu mesti uolls dah boleh teka kn aku nak ceghita pasal apa kan kan hihihi *senyum sampai nampak gigi :B..Bhahaha padahal baru dapat lesen L dah nak kecoh kan.Entah pape kan, cam bebudak je Shera ni :p.



hasil ehsan google :3

Oh actually aku tak dapat lagi pon.Im still waiting for you puihh.Semalam baru je habis ceramah pasal amali and what so ever tu lah.Mybe lagi seminggu or 2 weeks lah i will got my L lisence yeyearrs :D.Naseb baik penceramah dia super cool.So takde lah titew menantok zzzzz.Ye lah siape tahan nak dengar ceramah 6 jam woii tanpe henti woii.Lagipun saya ditemani earphone hikhukhikhuk.

Walaupun ko tak tanye tapi takpelah aku cerita jugak lullz :*.Aku punya test komputer rabu hari tu.Titew dapat 49/50 u know hikhik *muka bangga sambil flip pashmina :P.So tak lama lagi saya akan menjadi pemandu jalan raya yg berhemah wkwkwkw.Tapi cuak kebebe wye gua nak test jpj nanti fuhh~Yelah dengar pengalamn semua membe2 aku.Ada yg sampai amek 2 o 3 kali baru lulus.Ohh bagaimanakah nasib aku nanti *takut sambil gigit selimut.

test komputer :D

Sebenarnya sekarang aku tengah cuti sampai bulan 9.Baru habis matrik :).Result pn tak keluar lagi.Doakan yg terbaik utk Shera tau :).Amin.Tu yg titew amek lesen tu :D.Jadi sekarang aku tengah mengangggur lah ni dekat rumah sambil berkuak lentang mihmihmih :3.

Okaylah, itu sahaja untuk hari ni.Have a nice day kengkawan :).Assalamualaikum.




Thursday, May 23, 2013

Come Back :)

Assalamualaikum!

Hai kengkawan hihi.lame tak jumpa kan sebab dah lama aku tak update kat sini.Padahal bukan ada orang baca belog aku pon isk isk T.T *lap air mata.Jadi nak tahu kenapa tetiba aku rasa nak update belog hari ni sebab tadi aku baca belog kawan kerja aku zaman dulu hihi *padahl baru tahun lepas kenal dia :3.Tu yg tetibe level adrenaline dalam badan aku meningkat tu, sehingga aku sungguh eager untuk mengupdate belog aku yg sekankang kera ni wkwkwkwkw.



aku google je gamba ni kuikuii

Sebelum tu aku nak bagitau kenapa aku malas nak mengupdate belog aku yg kurang comel ni.Pertamanya, kerana aku tau takde orang pon nak bace belog aku.This is sad u know :(.Ye lah aku bukan gojes mahupon pemes seperti FL gitu T.T.Aku hanya gadis biasa *gaya iklan neskape hikhik :*.Selain itu, aku rasa post aku sebelum ni semua mengarot hokeyy.Itu menunjukkan betapa tidak matangnya aku selama ini alahaii.Alaa aku tau dalam hati semua cakap, "ha betol tu sebab tu aku malas nak baca belog kau entah ape tah yg kau ceghita budak"..ha hamek kau satu Sheghaaa padan muka :p


ni lah idole kite mihmih.uolls mesti kenal punya :D

Oleh yg demikian *eceh kemain ayat aku hari ni :3*, aku teleh mendelete semua post aku sebelum ini bhahahaha..Ececeh kengkononon tutup buku lama bukak buku baru la kan *ohh bangga sambil flip hair :3.Yelah ekau ingat sonang ko nak jadi blogger ni bang??Susah der nak kene pikir ape kau nak tulis kat sini.Kalau merapu tak pon klishe orang pon tak nak layan kau kan.Ha baru padan muka cenggitu kan hahaha.


Jadi sebagai budak budak baru belajar saya harap anda semua sebagai senior dalam dunia blogging ni *amboi kemahin kau * dapat membantu agar aku dapat menghasilkan post yg bernas lagi cecomel belaka.hikhukhikhuk




Thats all from me today.Keep on supporting me hewhew.Ceh bajet retis hahaha.Bye Assalamualaikum :)