Saturday, June 29, 2013

everyday is an unproductive day T.T

Assalamualikum uollss.

Lama tak jumpa kan mwehehe.So busy lately hahahaha kayy tak tipu je :P.Awatt rindu nak baca post iolls eh kikiki.Cerita hari ni ala-ala hambar gitu -..- 


makeup tak bagos utk kesihathan muahaha.kbyee

Pityyy me gilaa bosan dekat rumah ni.You should realize that being unemployed is really bored i swear!!Dah 2 bulan aku menganggur.Lama lagi ni sampai awal bulan 9 cemtu hmm hmm.Mula-mula nak kerja, but then my parents told me 'settlekan satu satu dulu'.Jadi aku pon akurlah duduk rumah sambil settlekan lesen *anak soleheh ihiks* .Masaalahnya lesen ni lembab sangaaaaaaatt lah.Driving class pon tak mula lagi, baru ada lesen L.Bila lah pulak nak jpj test kan -..-

Jadik aku umpama bibik tak bergaji kat rumah.Nak buat cemana kan kan.Awal-awal cuti hari tu adalah keluar dgn arasmate :D.Weolls pergi TS main-main dekat theme park dan shoppingg weheee.Tapi sekarang dah takda duit so duduk je lah dendiam kat umah ekk :(


hai rumett :D *aku pendek hmm*

arasmate yg gojes sekalian :)

What a bored life i got this few months tsk tsk *lap hingus*.Selasa haritu pergi teman akak aku pergi kampus dia, UITM Segamat.Bak kata pepatah sambil menyelam minum air huahaha, jadi weolls pon jenjalan dan bermalam di jb teheee.Jenjalan camtu je lah takda watpa pon, yang penting aku dah tengok Pee Mark :D.Omg uolls should watch that movie too, sumpah kelakar gilaaaaa wa cakap lu.Aku tak pernah gelak seteruk tu dekat wayang except for that movie mwehehehehe.Lagipon iolls suka hero dia ihiks :*


super daebak cewahh :3


hai jb hai :* and me so excited as usual :p

And now the same routine berjalan seperti biasa.Pleaseee lah aku nak nengok wayanggg sape nak belanjaaa pleasee pleasee zzzz *Shera is so desperate -..-* Ada junior, *aboyImean* ajak aku keluar nak belanja hmm.But i say no cehh bajet howt angatt.Malas lah ada spekulasi nanti wakaka lagi pon tak biasa lah nanti awkward cemana kan.Aku harap ada duit jatuh dari langit yg boleh mengubah hidup ini puihh.

Thats all for today.Wish me luck for UPU result, dah nak keluar dah ni on July kan :).Bye and Assalamualikum.

Saturday, June 22, 2013

1ST MINI GA BY RANDOM RAINBOW !

Assalamualikum,

So hari ni Shera nak post pasal giveaway lagi ihiks.Rajin pulak iolls join giveaway semenejak dua ni kan wakaka.This is because kak Aida gojes dah tag kite hihihi.Tengkiu akak  :).Bagi menghargai jasa kak Aida jadik aku pon telah merelakan diri *cewah over tau * untuk mengejoin giveway ini lolol.


Uolls pon ape lagi let us join reramai bebeh :D.Nanti kalau ada rezeki boleh makan Dominos kikiki :)


Just klik sini to join kayy :).Dengan itu Shera mengetag,

 *Nura
  *Azwa

Thats all from now.Thank youu.Byee XOXO


Thursday, June 20, 2013

DONT BREAK HER HEART BOY

Assalamualikum, Hello, Sawadikap, Anneyoenghaseyo and etc..

Today, I just wanna share my thought okeyy.Kalau tak setuju atau yg sewaktu dengannya takpe kite tak marah pon harharhar.As a girl, these are some things that i think that boys shouldnt do.Ugaiss will just break her heart you know.Pity her :(.Dont be so cruel okayy, gentleman out there :)

1) Dont give them too much attention if you feel like it means nothing.Tahu tak perempuan is so easily fallen for you if you'r being too nice to her.So if you rasa you tak suka dia please stop texting her, stop calling her and stop being too care for her.Its way much better than u give such a fake hope!

chill babe.kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum :*

2) Its better to tell her the truth rather than lied her with sweet words.Its more hurting when she know that you lied her rather than knowing the truth.
3) Do not promise anything if you know that you cant do what you say.Sweet words mean nothing without action.Its a way better, u just dont promise anything cause it will just make her hoping.
4) Tell her that you dont like her anymore is better than you ignore her right??I mean mcm gantung tak bertali gitu lah hikhik.Just do that if you feel like she's not in your heart anymore *youaresuchacrueloneman* .Yet it much better than buat dia terhegeh-hegeh dekat kau padahal dulu kau yg nak kt dia hmm -..-

big girl dont cry hihi

5) Please show a true sign to her that you like her or not.Jangan macam eh kadang2 you buat macah ehh girl I want you and sometimes she's mean nothing.You buat dia keliru and hoping in the dark ececeh :*
6) If you already have a girlfriend, no need to flirt with other girl i think so.If you really love her mesti you tak da masa nak layan skandal ni semua kan??

letting go is better than being hurt for more

7) Be serius in any relationship.If you feel like you cant, just let go.Jangan jadik macam biskut pleasee.Sometimes you wujud, then tetiba you hilang macam tu je.
8) Once you broke up with her, dont be too nice to her when she still have no one.Cause it just hurt her much more with all the things you'v done to her.Sometimes she just act stronger but really inside she's break into pieces *hiperbola zangattt harharhar :3
9) Jangan tamak pleasee.You cant have 2 girls in one time.Cuba you bayangkan you dia duakn mesti youu mengamuk gilaa kan.For sure lah -..- Tapi bila you buat cenggitu dekat dia boleh pulak kan.So appreciate her pleaseee.
10) Dont give too much excuse boyy.Cause it really will annoyed the girl.Kalau you tak nak jumpa dia or in any hal pon, bagitahu je hal sebenar.Ni bagi alasan pumpang-pumpang padahal hati memang kata tak nak.It really hurting your girl lah.

this is absolutely right :)

So these are only the things that i can think hihi.Aku rasa girls surely agree, but boys might give their own reasons .Its up to you to think by your own.Thats all for today.Last word, appreciate the one who loves you just the way they are.Cause mybe no one will love you as how she does once she left you cause of your own action.That day, you'll be regret.

Sayonara and Assalamualaikum :)

SUPRISE AND AWESOME GIVE AWAY BY SN :)

Assalamualikum :) Actually, this is my first time to join giveawayy and me kinda excited ihikss.Hope uolls got interested with this promo to lolol.                                                                              
MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 


CLICK BANNER !


PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl ,Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo



SAYA TAG : 
a) ................................................
b) ................................................







However I dong knoww how to tag others.Ohh nobe -..- ..Im sorry :(

Wednesday, June 19, 2013

i have new account :*

Annoyeong :)

Omnomomnom ala-ala korea gitu kekeke.So nothing special today.Aku nak bagitahu yg aku dah ada ask.fm .Hahaha batak sangat okeyy tu pon nak bagitahu.Orang lain dah lama ada :p.Iolls baru je create account petang tadi ihiks.See masih muda setahun jagung gitu.


Actually aku tak pernah terfikir pon nak ada acc ask.fm ni sebab mcm tak best je tak interesting langsung kot wkwkwk.Tapi tetibe petang tadi aku baca ask.fm ada sorang hotsetapp dekat twitter ni.Lawak gila nokss gelak geguling iolls baca huahahaha.I dont know why, even he's being so sarcastic when answering all the question tapi still femessss gilaaa :O.Tu yg tetiba aku macam eh minat pulak nak ada ask.fm ni hehehe.Amboi kemain gedikzz gitu lololol.


So saje ahh nak promote kat sini *zzz menggelabah je *..If there's anything you wanna ask, you can ask me at my ask.fm kayy hihi.Kalau tak suka takpe takyah amek tahu, better than being annoyed with me.Klik HERE for my ask.fm.




Yes i know that I'm not that famouss or howt to be questioned by so many questions.Aku sedar diri hmm hmm.Takpe lah nanti bila dah lelama aku dah bosan or tak mendapat sambutan aku delete ahh acc ni harharhar.


Thats all for today.Bye and Assalamualaikum.XOXO


Sunday, June 16, 2013

everybody grown up :)

Assalamualaikum :)

So today I'm gonna tell you about how much I'v grown up, since I'm already 19 now hikhik *kayy sgt bajet ayat aku.Pleasee lempang laju-laju -..- .Tapi aku takda lah gambar masa baby and zaman kanak-kanak :(.Bukan takda tapi biasalah  aku ambek gambar dari album lama kan so for sure lah tak clear.Jadi aku kasi kw tengok proses pembesaran aku sejak 13 tahun hingga 19 tahun je lah yee bhahahahaha.

So aku rasa tak banyak benda pon berubah.Muka tetap sama kan cuma nampak makin dewasa je lah sekarang wkwkwkwk.Ibu aku cakap when we were baby, among 5 of us, aku paling gelap sekali harharhar.Serius yg lain semua cerah, kakak and adek lelaki aku putih gila :O.Tak comel wye aku masa baby hahaha.Pastu naik sekolah rendah pon stay the same macm anak keling aku rasa --' .Tapi bila naik sekolah menegah dah makin cerah kot hihi.Tak tahu mamcam mana adaakh faktor persekitaran hmm??Atau adakah mungkin aku memakai produk Aura White??Semestinya tidak sama sekali aku masih bersekolah enggak ada ongkos gitu mau beliin prodek kosmetik -..-

Okeyy this pic I took from facebook.Classmate aku baru post hari tu dalam group batch youu knoww :O.How shamed, bila dah 19 tiba-tiba tengok balek gambar masa form 1 hahaha.Serius aku selekeh nak mati.Tak paki bedak pon, kegelapan terserlah, tudung sakai.Macam apa je zzzzzzz.Ni kalau future husband aku tengok ni mesti dy gelak geguling bhahahahaha.

Aku paling kanan --'

Tapi masa tu aku macam tak kisah pasal penampilan.Gosok baju pon gitu- gitu je -..-..Naik form 2 better siket lah tapi tetap selekeh hehe.Unluckily takdalah gambar masa form 2 :(.Bila naik form 3 aku dah makin kemas la.Pakai tudung pon dah tak selekeh, dah pandai pakai bedak and gosok baju semua hihi.Lagipon ada crush masa tu kekeke.Tu yg makin bajet cun tu wkwkwkwkw.

taken from the lame myspace :P

aku baju hijau :p

Sedaya upaya aku bukak balek myspace yg dah umpama zamn batu tu untuk ambek balek gamba mase form 3.Masa tu aku batak gila dgn myspace.Gamba entah apa apa aku upload dasar tak matang -.-.Nasib baik zaman myspace dah lama terkubur, kalau tak kantoi zaman remaja pramatang aku huahahaha.

Naik form 4 lah aku dah makin mengenali erti hidup ini hahaha.Kini aku dah tak selekeh :* Yes people grown up right same as you :).Cuba kau pergi tengok balek gambar kau kecik2 dulu sampai sekarang mesti kau terharu.Sebab kini kw dah besar kan hehehe.

me wearing the treacksuit with red stripes :)

Aku banyak ambek gamba kat sekolah sebab tu semua muka natural takda mekap or bedak 3 inci ke hape hahaha.Then, look back when i was in form 5 yeehaa :).Tapi yg tak berubahnya dari dulu hingga kini ialah saiz.Imma a little girl zzzzzzzz.Few of my form 5 classmate us to call me kenit --'.Hmm takpalah cute apa.kbyee.One more thing pipiku yg sememangnya tidak akn mengurus.Diorang cakap aku tembab zzzzzzzzzz mana ada mana ada *tak nak ngaku kahkahakah

during spm fever :)

yes me the shorty kid :(

Berbeza kan compare to gamba masa aku form 1 tu hahaha.Yela tak kn nak selekeh lagi macam form 1 kot hehe.Then bile dah naik 18 then 19 nothing much change sama je kot lolol.

hye I'm 18 hihi

muka innocent tanpa sebarang make up :)

18, young and free :3

Right now here I am :).Penganggur tegar yang duduk goyang kaki di rumah sambil menunggu result UPU plus menanti September untuk degree InsyaAllah.This is me, a 19 years old girl bhahahaha *bajet sangat tau :p

yeayy I'm 19 hehe :D

me on left side.my pipi so gemok T.T

Okeylah rasanya sekadar itu saje cewah.Terima kasih sebab sudi baca dan tengok gamba aku yg tak berapa nak gojes ni.Maaf kalau kau rasa annoyed tapi takpe lah ni belog aku kann.Sorry if ada words yg hurt anyone.Bye people, Assalamualikum.Till we meet soon :)

Tuesday, June 11, 2013

Recall back KMNS Memories AUMMM :')

Assalamualaikum and Anneyonghaseyo :).Hihihi

Hari ni iolls nak cerita kenangan silam kt kmns kekeke.Rasanya dah sebulan lebih kot aku tinggalkan kmns terchenta tu hehe :3.Seperti yg uolls semua maklum, aku ni amat mudah terpengaruh dgn faktor persekitaran zzzzz.Jadi selepas membaca belog Pija perasaan rindu terhadap kmns membuak -buak sehingga tercetuslah idea post ini *cewahh over tau --'



intro to kms wuwwuu :')

Kau tahu sebenarnya aku tak pernah terfikir pon akan mtriks dan tak nak pon.Tu semua pikiran aku masa sekolah dulu lah.Kalau boleh aku nak masuk Asasi.Sebab kau mesti selalu dengar kan pandangn negatif msyrakat pasal matriks kan??Sebenarnya diorang tu tak pernah masuk tu yg dorang ckp macam tu.So kau abaikan je mulut busuk dorang tu harharhar.Jadi aku sebagai bekas pelajar matriks menyarankan adik2 yg dpt tawaran tu jangan lah takut nak masuk matriks *cewahh kemain aku bagi nasihat hihi



atas bukit tau uolls :P


cantik jugak kmns ni sebenanya hihi :3

Kalau dah jodoh tak kemana kan ececeh.Okey aku dah mula merepek abaikan --' .Demikian lah aku ditakdirkan masuk matriks negeri sembilan, sebab upu aku dapat diploma sains uitm kuala pilah againn!!Hell no lah aku nak pergi.Dah la 3 tahun, dekat Pilah pulak tu.So aku rasa aku buat pilihan yg tepat masuk matriks.And now setahun tu dah pon berlalu.Alhamdulillah.Jadi post ni agak panjang lah sebab aku nak cerita setahun di matriks kahkahakah :D



muke innosence time orentasi kekeke

me again during orentasi.muka bajet comel bhahaha

Aku daftar pada, 28 may 2012 ,and my last day  dekat kmns on 30 april 2013.See sekejap je kan.Jimat mase :).Tak sampai setahun pon, 10 bulan je.Mase mula2 biasalah tak boleh biasakan diri, tapi bila dah lelama enjoy wye hehehe.Because i'v got so many rockstrars girlfriends there kekeke :D


Maap la iools malas nak type tengok gamba je lah ye nokkss hehe



Kuliah SID :D

we are so proud to have a picture wth this hot setap kekeke

classmate for the whole 2 sem :).semak ahh tangan sape entah tu -..-

This two kids lah orang yg paling aku rapat dekat kolej.Ketawa bersama, menagis bersama, kuharap kita mati pun bersama *jejoget* harharhar.Kalau ngn dorang ni sehari tak gelak tak sah.Setiap hari mesti nak ngumpat wkwkwkwk.Yg penting diorang super cool aummm.Nanti lah bila aku ada masa, aku buatlah post special utk this two kids hihi :3

geng gosip aummm :')

kat kepcee pilah ni.ko jangan memain pilah pon ada kfc tau hahaha

with my baby, fazira zailan hihi :)

So inilah gadis2 *cewahh* yg sudi teman aku sepanjang 2 sem di bilik C2T43 hihihi.Terima kasih kerana sudi layan perangaii keanak -anakan aku :).Rumet aku ni semua sgt baik and yg penting caring tau.Ohh, love you much rumetss :')

rumet tersayang <3

So ini lah budak aras aku yg suka bising tu harharhar.But no matter what i love uolls arasmate :)

ceh baju blok tu.kau hado :p


kawan sekolah wuwuu :)

Okeylah aku rasa kau pon dah nak muntah tengok gambar aku yg banyk gila ni kan.Gila fofulariti betol kahkahkah.So, I think i had so much fun at kmns.Memang matriks life a bit tougher, tapi mana ada belajar yg senangkan.Yg penting berusaha dan buat yg terbaik.InsyaAllah Dia akan permudahkan segalanya.Okey je matriks life ni, to those adek adek jangn takut :).Thats all from me.Doakan result UPU Shera Julai ni.Bye and Assalamualikum.



Friday, June 7, 2013

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum and salam jumaat :),

As you know, semalam result matriks dah keluarkan.So for sure, result aku lah tu cos i'm one of the matriks student.First off all congrates to all dudes and babes who get 4 flat :).You all are such a great person!Cause its not that easy to get 4 flat okeyy.Lagi pon kau tahu kan matriks memang toughh pon kan, lepas tu belajar laju gila pulak :O.Sangat bangga dgn kenkawan yg dapat 4 flat tu :)Once again congrates :D



big clap for you :D

Bout me, ouh takdelah terer mana.But what can I say is Alhamdulillah.InsyaAllah boleh sambung degree on this September :).Macam biasa the savier angel is Chemistry la kekeke *fav subject iolls :3.Tu yg buat happy siket :).Bio macam harem, spoilll -.- ..For sure i will not continue my degree in biology full stop -..- .See memang tak da jodoh dgn bio kan :*



UPU, hopefully I get what I want.InsyaAllah

So nak cakap yg tadi kite dah update UPU and USM :).Sesungguhnya rezeki di tangan Allah.Kita dah berusaha, seterusnya berdoalah dan serahkan segalanya kepada Allah SWT.InsyaAllah Dia akan beri jalan yg terbaik utk hambaNya yg tak pernah berputus asa.Doakan yg terbaik utk Shera tau :).Semoga Shera dapat Universiti and kos yg Shera mintak.Amin



me one day.InsyaAllah :)

Thats all for today.Bye and Kamsahamida for reading.hihi :D


Monday, June 3, 2013

Everything were planned smoothly :)

Assalamualaikum and Annoyeong :)

So what we gonna talk today??Yes  I have some topics.But it just random post.Fews things about my experience and somethings about this life *ceh cakap omputih iolls arini :3


Pernah tak awak semua rasa kecewa dengan diri sendiri malahan kehidupan juga.Mesti penah kan kan.Ye sebab aku selalu begitu.Selalu patah samangat and takde semangat dah wye masa tu.Zzzzz kenapa perasaan itu harus wujud??Masa tu mesti kau rasa takde semangat dengan kehidupan kau. Rasa cam harem je -..-..But, no matter what kehidupan harus diteruskan.As a muslim kita harus percaya yang sesungguhnya Allah dah takdir kan yg terbaik untuk kita semua.Walaupun kadang2 kita macam tak boleh terima kenyataan tu tapi percaya lah bahawa itu lah jalan yg terbaik utk kita.Orang selau cakap tak semua yg kita nak tu baik untuk kita dan tak semestinya yg kita tak nak tu tak baik untuk kita :).Sesungguhnya perancangan Allah adalah yg terbaik utk hambaNya.Kita mestilah bersyukur dengan setiap sesuatu dan jangan pernah putus harapan.Fighting !!.Berdoalah kerana sesungguhnya doa adalah senjata mukmin.InsyaAllah



suka sangat yg ni :)

see dah terbukti kan :)

Then, you know what is not that easy to heal a wound right??It takes time you know bukan sehari dua je eh tetiba dah sembuh .Kan kan kalau kau faham lah perasaan tu.Mungkin kau tak pernah mengalami sebab sentiasa disayangi olah orang tersyang *cewah untunglah*.Hmm mendalam maksud aku ni, ececeh sila faham aku bukan cerita pasal nak sembuhkan luka kat kaki kau ke hapa bhahaha.Sometimes the feel of jealous really  exist. Yes cant deny it.How they can stay together for so long :O.Ohh so amazing lah diorang ni.Dan kengkadang aku pun felikss bila kau boleh bertukar ganti pasangn.Eh kau ni macam tukar baju pulak.Aku rasa orang macam ni macam tak de perasaan je.Yelah senang2 je kan --' .So continue, walaupun dah lama lepas tapi memory tu macam stuck je dalam minda kau kan.Entah bila entah fikirang tu nak hilang kan.But come on lah tak yah nak mengharap pada sesutu yang tak pasti.Look forward, for your future.Theres someone better waiting for you :).Trust me :)



ni penting hokeyy !!

One more thing please dont cry for someone who do not appreciate you.Baziq air mata je.Kau kena belajar terima kenyataan walaupun ianya sukar.Suatu hari nanti kebenaran pasti terbukti ececeh kemahin :3

yeayyy the best lah :D

Sekadar itu saja.Tengs for reading.Take care XOXO.Assalamualikum :)

Sunday, June 2, 2013

School BESTFRIEND :)

Assalamualaikum, Annoyonghaseyo, Hello, Sawadikap :D.

kekeke kite dah pandai cakap bahasa asing sekarang :3.kbyee

Abaikan pasal benda tu.So today I just wanna share with you about one of my best friend.Mesti korang pong ada besties kan kan.Ni nak cerita pasal one of my best friend since dari sekolah dulu la :).Auwww me so shuweett :3

So her name is BALQIS BINTI MAT RANI  :)*see nama penoh i bagi you know hikhukhikhuk.Kita sama sekolah dari form 1 sampai form 5 aummm  :3.Ceh kengkonon susah senang serta onak duri dilalui bersama la.kahkahakah.So sebagai kengkawan rapat weolls panggil dia Bal.



form 5, Bal sebelah kiri :)

Bal was my classmate since form 1 sampai form 3 wuwuu.But mase memula serius tak rapat pon.Entah la tak tau kenapa rasa cam awkward je dengan dia.Eventhough satu kelas pon tapi jarang cakap dgn dia.Zzzzz tak mesra betol aku semasa zaman kekanak wkwkwkw.Cemana aku boleh rapat dengan dia.Ha cenggini masa form 3 aku roomate dengan dia * boarding school *.Since that lah jadik rapat, yelah 24 jam jumpa muka dia kan kekeke.Pegi sekolah jumpa muka dia, pegi prep jumpa muka dia, balek bilik jumpa muka dia kn.Pastu, aku rasa aku makin rapat dengan dia sebab aku kantoi tercicir kertas yg ada tulis nama budak yg aku suka dekat bilik wkwkwkwk.Malu woii bila ingat balek hahaha.Naseb baik Bal yg jumpa kalu orang lain habes lah.Malu sesangaaaatt rasa nak pindah sekolah jugak masa tu *over*


yess kawan iolls memang cantik :)

Sejak dari hari tersebut *cewah* chemistry antara kami makin berkembang mekar bhahaha.Yelah alang alang dah kantoi so aku ceghita je lah semua dekat dia.Ceh singkap kenangan silam zaman sekolah nampak -..- Sampai hari ni pon,even now we are 19 mesti nak cerita jugak dekat dia kn hihi.Mybe sebab dah kenal lama kot aummm.


And me know everything about her too hahaha.*zzzz macam ada unsur2 tipu di situ*Things that make me touched the most is, Bal make a special post in her blog during my 18 birthday :O.Terharu gila tahap petala ketujuh you know..Yelah takde sape penah buat cenggitu dekat aku HAHA sadis --'.For sure I really appreciate it.So this post also special for her too :)



her newest look kekeke :D

Wish for Her :

Never thougt that we can be bestfrend until this day :).So gud luck in everything you do.Be strong for anything in your life.Dont forget me tauuu little kid !!One more thing kahwin jemput aku kayy :D.

Last word, I hope this friendship last forever..XOXO


P/s ; Bal sorry aku curik gamba kau kekeke :3