Friday, July 12, 2013

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum everyone,

As we know, semalam 11 July dah keluar result UPU for lepasan STPM dan setaraf untuk kemasukan 2013/2014 kan.And I was kinda like takde lah excited sangat pagi tu sebab ada driving class.And yesterday was the worst driving class ever hmm :(.Tak tau kenapa semalam nervous gila masa bawak kereta terbehenti lah and macam2 stupid stuff yg aku buat :(.Btw, doakan jpj test Shera nanti tau.Semoga Shera dapat bawak kereta dgn tenang dan lulus dgn jayanya :).Amin


So sambung ceritu pasal UPU.Result keluar pukol 12, tapi propa je semua tu macam biasa lah -..- Bila buka internet lain busy gila tak boleh langsung nak klik zzz.Nasib baik pukol 12 tepat je aku dah hantar msg ke 15888 hehe *eksaited sangat iolls :p* Berdebar jantung I tunggu, 12.30 baru reply.Rasa nak jerit gila kuat bila bukak je msg, dapat UPM kos Sains bahan, omg dapat RU :O.The most excited part bila dia bagitahu 'anda juga ditawarkan ke USM kos Sains gunaan, Kimia industri' :).I was really gratefull sangat, jerit2 sampai peluk my sister kuat2.Because kos dekat USM tu my first choice :D


malas nak edit -.-

Tak sangka dapat.But I know everything was planned by him smoothly :).Alhamdulillah thank you Allah.I was really  happy because me so dissapointed with my spm result 2 years ago *kengkonon ni tebus balik lah gituw :p* I were mrsm student before, so everyone pon mestilah target nak dapat straight A's kan.Sekali bila keluar result nak menangis tak berlagu rasanya :(.So at last masuklah matriks sebab tu je choice, better tahan upu dapat diploma sains, uitm kula pilah -.-


Mula-mula memang rasa terkilan, jeles, semua adalah tengok membe2 dpat PASUM,INTEC,fly oversea and etc..Tapi nak buat cemana dah bukan rezeki.Even hati tak berapa rela masuk matriks, but terpaksa relakan jugak.You know what dulu masa sekolah aku nak sangat jadi Doktor hihi.Tapi since masuk matriks lah aku sedar yg I'm more to chemistry.And I also realize that biology hate me so much wakaka.So goodbye medic, aku tak layak utk that thoughest kos.Hahaha.Right now i really love chemistry.So I'v decide to go to USM penang :).Sebab kos dekat upm tu tak minat sangat lol.


USM :)
Rezeki di tangan Allah kan.Kita hanya mampu berusaha dan berdoa dan segala -galanya terletak di tangan Nya.Yang penting jangan putus harapan utk berdoa.So to those adik kat luar sana jangan takut nak masuk matriks sebab peluang sama je nanti nak masuk degree.Siapa cakap kalau masuk matriks susah nak masuk u??Not really because rasanya satu kelas Shera semua dapat sambung degree Alhamdulillah.Rezeki ada di mana-mana kan.Thank you Allah for your better plan :)

Doakan Shera untuk degree nanti.Daftar on 1 september 2013.So i will stay in penang for 3 years after this lol :D.Tengs for reading.Bye and Assalamualaikum.

1 comment: